Chirurgia siluetei, liposculptura, marire sani, mezoterapie, mezoterapia, ridicarea sanilor

:: Articolul 2 - Privirea magazin - nov 2003

Taietura frumusetii

Unul dintre specialistii romani, doctoral Ovidiu Grecu, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie la Spitalul CFR nr.2 ,Bulevardul Marasti nr.63, a avut amabilitatea de a ne pune la curent, in mod avizat, cu ultimele metode si tendinte in domeniu.

SCHIMBARI MAJORE

-De ce sunt atat de solicitate, dupa parerea dvs., operatiile estetice?

-O operatie estetica reprezinta un nou inceput. Este un demers nu numai fizic , dar si la nivel psihic, care te face sa devii mai optimist si mai increzator in propriile forte, indiferent de zona pe care tu decizi sa o modifici.Felul in care te vezi si cat de multumit esti de cum arati conteaza enorm pentru integrarea si succesul persoanei in societate.

-Ce riscuri presupune exact o astfel de operatie?

-Cand sunt efectuate in conditii adecvate si de catre un specialist avizat, interventiile estetice au un grad scazut de complicatii postoperatorii. De foarte multe ori, lumea vorbeste in necunostinta de cauza. Datorita tehnologiei moderne si a noilor inventii in domeniu, cum ar fi protezele mamare cu gerocoeziv si suprafata texturata sau de poliuretan, a scazut rata singurei complicatii posibile: contractura capsulara. Gratie anularii riscului contracturii capsulare, cancerul la san este total exclus.Studiile aprofundate facute de specialisti au demonstrat ca protezele nu induc cancer.

FEMEILE , PE LOCUL 1

-Care sunt pacientii care apeleaza preponderat la serviciile de chirurgie estetica?

-Pacientii mei sunt, in proportie de 95%, femei. Cele mai solicitate corectii sunt: indepartarea surplusului adipos, marirea, ridicarea sau micsorarea sanilor, abdominoplastia, rinocorectia, liftingul facial, eliminarea pungilor de sub ochi, accentuarea conturului sau marirea volumului buzelor si stergerea ridurilor din jurul ochilor, gurii si din regiunea fruntii. Pe primul loc se afla, indiscutabil, omplanurile de silicoane urmate de lipoaspiratie.

MARIMEA CONTEAZA

-Cum se stabileste tipul operatiei?

-In general, marimea implantului se alege la dorinta pacientei (si in functie de sfatul si experienta chirurgului), urmata de sfatul medicului. Este posibil ca o femeie sa-si doreasca niste sani mari la un torace ingust, acest lucru ducand la o totala lipsa a armoniei. De obicei, media este de 250-300 ml sau 350-400ml per proteza, ceea ce ar corespunde la o cupa B sau C. Dar pot exista si proteze variabile care se regleaza. Implanturile sunt umplute cu silicon, cu ser fiziologic sau cu gel siliconic coeziv si pot avea diferite forme si suprafete, alegerea lor fiind facuta impreuna cu medicul la consultatiile pre-operatorii.

ALTE METODE?

-Care sunt cele mai noi tendinte in domeniul chirurgiei plastice?

-Noile tendinte, care au inceput sa aiba o foarte mare cautare, sunt asa numitele injectii de frumusete (microinjectiile). Solutia ideala sunt aceste metode neurochirurgicale.Microinjectiile se adreseaza rezolvarii problemelor aparute o data cu varsta (ridurile de pe frunte, din jurul gurii si al ochilor) si a accentuarii unor trasaturi personale(conturarea si volumul buzelor, a pometilor).Dar, repet, forma si tipul operatiei vor fi stabilite numai impreuna cu medicul specialist ,care va adapta datele pacientului la interventia solicitata sau recomandabila.

Pentru orice fel de sfaturi legate de subiectul chirurgiei estetice

Dr. Ovidiu Grecu va pune la dispozitie o adresa de e-mail: office@drgrecu.ro

 
  
ARTICOLE
Medic specialist chirurgie plastica si microchirurgie
Doctorand in Stiinte Medicale
Spitalul Universitar CF 2, Bucuresti
Consultatii si interventii Clinica MedSport
Privirea magazin - ian 2004
Privirea magazin - nov 2003

Membru al Societatii Romane de Chirurgie Plastica
Membru al Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Chirurgicala
Membru al Societatii Romane de Dermatologie
 
   Acest site a fost optimizat pentru keyword-urile: chirurgia siluetei, liposculptura, marire sani, mezoterapie, mezoterapia si ridicarea sanilor pentru Google , cel mai puternic motor de cautare web.
jocuri www.cere.ro